Ioan Bălan:

„Ștergerea datoriei Rompetrol, de 600 milioane de dolari, e doar încălzirea pentru USL !”

Deputatul PDL de Suceava Ioan Bălan a criticat decizia Camerei Deputaților de a vota proiectul de lege pentru aprobarea memorandului de „înțelegere” dintre Victor Ponta și compania Rompetrol, care are un singur scop și anume stingerea tuturor litigiilor aflate pe rolul instanțelor judecătorești la data intrării în vigoare a acestei legi.
 

Parlamentarul sucevean, care este vicepreședinte regional al PDL, a explicat că Victor Ponta și guvernul USL au șters cu buretele o datorie uriașă pe care compania petrolieră o avea nu către Victor Ponta, ci către români, de 600 de milioane de dolari. Vicepreședintele regional al PDL a arătat că aceștia sunt bani datorați către bugetul de stat consolidat al României și care în această perioadă dificilă ar fi ajutat extrem de mult la finanțarea politicilor economice și sociale de care fiecare român are atâta nevoie. „Încă din primele zile de când a preluat guvernarea, USL se vaită de greaua moștenire financiară pe care a lăsat-o PDL. Greaua moștenire pe care a lăsat-o PDL aș vrea să o avem și noi când vom veni la guvernare. Greaua moștenire lăsată de PDL s-a tradus într-o economie scăpată de criza economică, stabilă, cu deficite bugetare gestionabile, cu o creștere economică consistentă și cu o rezervă în trezorerie de peste 5 miliarde de euro. Ce au făcut specialiștii USL cu greaua moștenire!? Au zdruncinat puternic stabilitatea macroeconomică în anul 2012, au măcelărit investițiile, au redus creșterea economică la marja de eroare a calculelor statistice, iar despre rezerva bugetară nu mai vorbește nimeni, pentru că ea a fost cheltuită pentru a umple gurile flămânde ale clientelei de partid. Incapacitatea USL de a guverna țara nu mai trebuie spusă. Ea a fost deja demonstrată! Mai mult, dincolo de incompetență pot vorbi fără echivoc și de rea-credință și asta doar dacă fac referire numai la creanțele Rompetrol, cifrate la peste 600 milioane de dolari, creanță ștearsă ca și cum nu ar fi fost!” a mai spus Ioan Bălan. Din punctul său de vedere această măsură nu reprezintă decât „încălzirea” în aplicarea altor măsuri împotriva poporului român. „În loc să se lupte să recupereze acești bani de la cei care-i datorează de drept, USL găsește soluțiile cele mai nefericite pentru a alimenta bugetul de stat. Crește taxele! Crește impozitele! Cele mai simple, cele mai la îndemână și cele mai proaste dintre deciziile fiscale posibile în perioadele economice grele!” a conchis vicepreședintele regional al PDL, Ioan Bălan.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI