Inspectoratul Școlar nu știa că, de 3 ani, DSP nu mai asigură asistență la bacalaureat

> „Am comunicat IȘJ, încă de la prima solicitare, că a avut loc descentralizarea și trebuie să se adreseze administrației publice locale” precizează șeful Direcției de Sănătate Publică, Ludovic Abiței
 

Inspectoratul Scolar Judetean Suceava

Inspectoratul Școlar Județean Suceava este în grafic cu pregătirile pentru organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat din sesiunea iunie 2013, inclusiv cu cele privind asigurarea asistenței medicale, a anunțat inspectorul general Gheorghe Lazăr. „S-au elaborat și transmis solicitări autorităților de sănătate publică, pentru a asigura prezența personalului medical în sălile de examen” a subliniat Lazăr, în ședința de vineri a Colegiului prefectural. Anunțul l-a „deranjat” pe directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică, Ludovic Abiței, care s-a declarat surprins că, nici până acum, responsabilii IȘJ nu știu că DSP nu mai are atribuții pe această linie. Aceasta în condițiile în care, încă din urmă cu 3 ani, serviciile de asistență medicală școlară au trecut în subordinea primăriilor. „De 3 ani, prin OG nr. 48, s-au descentralizat serviciile de asistență medicală, inclusiv cele de medicină școlară, acestea trecând la administrația locală. Noi nu mai avem nicio implicare în a asigura asistența medicală în aceste centre în care se susține examenele” arată șeful DSP. Abiței a afirmat că a făcut precizări destul de clare în acest sens și recomandă conducerii IȘJ să se adreseze din timp autorităților administrației publice locale din localitățile în care sunt organizate centre de examinare. „Am comunicat IȘJ, încă de la prima solicitare, că, în conformitate cu actele normative în vigoare, a avut loc descentralizarea și că trebuie să se adreseze administrațiilor publice locale” a conchis directorul executiv al DSP, Ludovic Abiței.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI