I s-a atras atenția că ar putea fi victima unei înșelăciuni, dar tot a trimis banii în vânt…

Agenții Postului de poliție Putna au fost sesizați, vineri, de Calina C., de 64 de ani, din localitate, despre faptul că, în cursul zilei, a fost înșelată de o persoană necunoscută, care a apelat-o telefonic și care, sub pretextul că fiul ei a fost implicat într-un accident de circulație, i-a solicitat să-i trimită suma de 2600 lei, sumă ce reprezenta onorariul pentru avocatul din oficiu. Femeia a trimis această sumă de bani.
 

Din cercetări, polițiștii au stabilit că victima are un fiu, în vârstă de 40 de ani, care locuiește în județul Timiș, iar, la data de 31.05.2013, în jurul orei 12.15, a fost sunată pe telefonul fix de la locuință de o persoană de sex masculin, care s-a recomandat a fi fiul ei și care i-a relatat că a fost implicat într-un accident rutier și a suferit leziuni grave, fiind transportat de urgență cu un elicopter la un spital din București. Acesta a implorat-o pe mama sa să-l ajute, după care i-a spus să vorbească cu avocatul său, întrucât el nu mai poate vorbi. În continuare, Calina C. a purtat discuția telefonică cu o persoană de sex masculin, care s-a recomandat ca fiind avocatul fiului și i-a solicitat acesteia să-i trimită suma de 2600 lei, sumă ce reprezenta onorariul său. Victima s-a deplasat în municipiul Rădăuți, la o bancă unde avea un cont de economii, a retras suma de 1000 euro, din care a schimbat 700 euro, iar, ulterior, s-a prezentat la un ghișeu pentru a depune banii. Deși oficianta a atenționat-o pe victimă cu privire la faptul că depunerea banilor poate constitui o înșelăciune, Calina C. a declarat că dorește să trimită acei bani fiului ei. Transferul de bani a fost efectuat, numai că femeia a discutat ulterior telefonic cu fiul său, care i-a spus că nu a fost implicat în vreun accident rutier… În cauză s-a întocmit dosar penal ce urmează a fi soluționat procedural. Poliția recomandă cetățenilor să dea dovadă de responsabilitate și să nu dea curs unor astfel de cereri. „Deși polițiștii au atras atenția asupra măsurilor de prevenire a acestui gen de infracționalitate, numai în luna precedentă s-au înregistrat 5 cazuri de înșelăciune, prejudiciul depășind 15.000 lei. Polițiștii vă recomandă să nu dați curs acestor solicitări, deoarece nu constituie decât mijloace de îmbogățire facilă pentru infractori, prejudiciul fiind greu de recuperat ulterior”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI