Mafia lemnului sau un simplu hoț în vizorul poliției?

Polițiștii Secției nr. 4 Poliție Rurală Gălănești au organizat joi o acțiune pe linia prevenirii și combaterii sustragerilor de material lemnos, în cadrul căreia s-a efectuat unu control în pădurea “Obștii Composesorat” Vicovu de Jos, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul ITRSV Suceava.
 

Cu ocazia controlului efectuat, informează IPJ Suceava, s-a stabilit că o societate comercială din Vicovu de Jos, administrată de Nicolai P., de 44 de ani, din comuna Vicovu de Jos, a exploatat partida cu nr. 476.421 (produse accidentale), a tăiat ilegal, dar a și sustras un număr de 59 arbori, esență rășinoase, cu un volum de 48,834 mc, în valoare de 6.671,305 lei. Pe cioatele arborilor exploatați ilegal, a fost aplicată o amprentă de marcat corespunzătoare unui ciocan silvic utilizat la marcarea arborilor, în vederea punerii în valoare, pentru exploatarea partidei, existând suspiciuni, afirmă poliția, de contrafacere a amprentei ciocanului utilizat, motiv pentru care s-a dispus ridicarea mai multor cioplaje cu amprentă de pe cioatele arborilor. „În cauză urmează a se efectua o expertiză tehnico-științifică criminalistică pentru stabilirea autenticității ciocanului de marcat utilizat la punerea în valoare a partidei. Având în vedere cele constatate, prejudiciul depășind de peste 50 de ori valoarea unui metru cub pe picior, în cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori, furt material lemnos, confecționare și folosire a unui dispozitiv fals de marcat”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: