Anul acesta, în municipiul Suceava

Se anunță program bogat de peticiri asfaltice

> „Am vrea și noi să avem străzile la cheie, însă, din păcate, nu există posibilități financiare” a declarat primarul Ion Lungu
 

De la începutul săptămânii următoare, 4 echipe de muncitori ai operatorului de întreținere și reparare a străzilor vor fi prezente în principalele cartiere ale municipiului Suceava, a anunțat primarul Ion Lungu. El a ținut să precizeze că, din cauza contribuabililor persoane fizice și persoane juridice care nu-și achită dările restante, în oraș nu se vor turna covoare asfaltice, făcându-se doar peticiri. „Nu vom face lucrări de covoare asfaltice, ci doar plombări. Am vrea și noi să avem străzile la cheie, însă, din păcate, nu există posibilități financiare. Avem de încasat de la populație și agenți economici, din impozite și taxe locale, circa 50 de milioane de lei. Însă populația nu are bani, puterea de plată fiind scăzută. Ne chinuim cu executări silite, cu portărei pe la poartă, însă mare lucru nu am reușit” precizează Ion Lungu. Cu toate acestea, municipalitatea se laudă cu un bogat program de reparații. Primarul anunța că formații ale SUCT Suceava și Florconstruct Suceava vor interveni în cartierele Burdujeni, Zamca, George Enescu și Obcini. În cartierul Ițcani, se execută asfaltări cu fonduri europene în cadrul POR, în perioada care vine urmând a se intra pe strada Aurel Vlaicu, una cu mari probleme și care a generat numeroase reclamații către Primărie. Pe de altă parte, șeful municipalității a atras atenția că prioritate la reparații vor avea străzile care adună fluxurile principale de circulație. „Fiecare dintre noi dorim alei asfaltate în fața blocului nostru. Însă acest lucru este mai puțin probabil, pentru că vor avea prioritate străzile mai importante din cartiere, care adună străduțe, alei, fluxuri”, a subliniat Lungu. Infrastructura rutieră municipală va consuma, anul acesta, 14% din bugetul local, adică 37,9 milioane de lei, sumă în care intră inclusiv lucrările cu finanțare europeană.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: