În județul Suceava, până ieri la amiază

Peste 1900 de cereri de înscriere în învățământul primar

Peste 1900 de cereri de înscriere în învățământul primar erau înregistrate ieri, până la ora 12.00, în școli din județul Suceava, peste 27.000 de cereri înregistrându-se la nivel național.
 

Din totalul cererilor din județul Suceava, 980 sunt pentru copii care vor avea vârsta de 6 ani înainte de data de 1 septembrie, ceilalți urmând să împlinească vârsta după această dată. La nivel național fuseseră înregistrate 24.819 de solicitări pentru copiii care împlinesc 6 ani înainte de 1 septembrie 2013, 1.987 dintre ele fiind completate online. Potrivit Ministerului Educației, „înscrierile s-au desfășurat în condiții optime, în toată țara, fără situații speciale în ceea ce privește funcționarea aplicației informatice”. Reamintim că, pentru a putea fi luate în considerare, toate cererile completate online trebuie să fie semnate la sediul unității de învățământ unde părinții doresc să își înscrie copiii. Părinții trebuie să prezinte, cu această ocazie, copiile și originalele actului de identitate, ale certificatului de naștere al copilului și, acolo unde este cazul, documentul care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregătitoare sau clasei I. Acest act justificativ este necesar pentru copiii care împlinesc vârsta de 6 ani, respectiv 7 ani, după 31 august 2013. Reamintim că prima etapă de înscriere în învățământul primar se desfășoară în această perioadă, până la 22 aprilie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: