Municipiul Suceava are Europa sa

> Noua zonă de locuințe de pe Dealul Tătărași a fost numită Europa, străzi ale acestui cartier purtând denumiri de capitale europene
 

Aleșii locali suceveni au aprobat atribuirea denumirii de „cartierul Europa” unei zone destinate construirii de locuințe, situată la ieșirea din municipiul Suceava, spre comuna Ipotești, pe strada Brădetului, după livada și iazurile care au aparținut RAAPPS, pe versantul nordic al Dealului Tătărași. Cu același prilej, consilierii locali au votat și atribuirea de denumiri arterelor de circulație din acest cvartal, acestea din urmă fiind numite după capitale europene, precum Berlin, Paris, Madrid, Londra, Roma și Viena. Consilierul PSD Cornel Grosaru a ținut să remarce că, de acum înainte, sucevenii vor avea o Europă a lor, și nu vor mai fi nevoiți să meargă să muncească peste granițe. „Sper că va fi un atu în plus pentru cetățenii care vor să plece la muncă în străinătate de a rămâne, acum, acasă, având în vedere că am adus Europa la noi. Sper să nu intrăm într-o europenizare forțată, însă dacă trebuie o Europă la noi acasă, atunci să o avem” a spus Grosaru. Pentru a păstra un oarecare echilibru, noile artere din zona livezi-iazuri, din același cartier, au primit denumiri ale renumitelor mănăstiri din Bucovina, precum Voroneț, Sucevița și Moldovița. „Mi se par corecte aceste denumiri, pentru că, vrând nevrând, într-acolo ne îndreptăm, și sperăm la mai bine” a declarat primarul Ion Lungu. Reamintim că, pe 9 mai 2012, de Ziua Europei, pe Dealul Tătărași, au primit loturi de câte 300 mp 142 de tineri de maximum 35 de ani, care nu dețin sau nu au deținut o locuință ori teren proprietate personală „pretabil” la ridicarea unei case.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: