Badminton

Performanțe remarcabile pentru sportivii Școlii Gimnaziale „Iulian Vesper” din Horodnic de Sus

În ultima perioadă, tinerii practicanți ai badmintonului de la Școala Gimnazială ,,Iulian Vesper”, din comuna Horodnic de Sus, au participat la mai multe concursuri, la care au obținut rezultate remarcabile.
 

În luna februarie au fost invitați la ,,Cupa CS Botoșani”, de unde s-au întors cu prestigiosul trofeu, câștigând 5 din cele 8 categorii de vârstă. În zilele de 2 și 3 martie, au participat la ,,Cupa Mărțișorului” la badminton, organizată la Școala Gimnazială Nr. 11 „Miron Costin” din Suceava de către clubul Sportiv „Polisport Bukovina”, în compania experimentatelor echipe ale cluburilor ,,Adriani” Piatra Neamț, ,,Interfast” Bacău, CS Botoșani, CSȘ Onești”, ,,Clubul Copiilor” Gura Humorului”, Clubul Sportiv „Polisport Bukovina” și Școala Gimnazială ,,Iulian Vesper” din Horodnic de Sus. Tinerii sportivi horodniceni au câștigat la două categorii prin frații Robert și Marian Moroșan, la categoriile sub 9, respectiv sub 13 ani, două locuri II prin Alisa Moroșan (la categoria sub 15 ani) și Maria Luța (la categoria sub 13 ani), un loc III prin Ionela Popescu (la categoria sub 11 ani) și locul II pe echipe, după Clubul din Onești. În a doua săptămână a lunii martie, sala de sport a municipiului Fălticeni a găzduit etapa județeană la badminton din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. La întreceri au participat cei mai buni sportivi din Gura Humorului, Suceava, Horodnic de Sus și Fălticeni. La finalul unor partide deosebit de disputate, sportivii horodniceni au fost printre protagoniștii premiați, câștigând 5 din cele 6 diplome puse în joc. La fete, fosta campioană județeană de anul trecut și ocupanta locului VIII pe țară, Anamaria Motrescu, din Gura Humorului, a fost învinsă de talentata și ambițioasa Alisa Moroșan. La băieți, în cea mai spectaculoasă finală, s-au întâlnit fostul campion județean și ocupantul locului VIII pe țară, Ionuț Popescu, și prietenul și colegul său de echipă, Ilie Luța. Acuzând ușoare probleme de sănătate, Ionuț Popescu a fost nevoit să se recunoască învins. „Rezultatele obținute de sportivii noștri la Olimpiada Națională a Sportului Școlar și faptul că și foștii, și actualii campioni județeni sunt din Horodnic de Sus reprezintă o mândrie pentru noi și garanția faptului că badmintonul din această localitate are viitorul asigurat”, a afirmat profesorul Gheorghe Onica, care, împreună cu colegul său de catedră Cristi Stanichevici, i-au pregătit pe sportivii din Horodnic de Sus. Câștigătorii etapei județene vor participa la faza zonală, care va avea loc în luna aprilie, la Onești. Clasament final masculin Locul I – Ilie Luța Locul II – Ionuț Popescu Locul III – Marian Moroșan Clasament final feminin Locul I – Alisa Moroșan Locul II – Anamaria Motrescu (Gura Humorului) Locul III – Alina Rusu

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: