La Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului

Bal mascat

Nici nu se uscase bine cerneala de pe penițele profesorilor care au corectat simulările la probele de bacalaureat – la care, între noi fie zis, notele nu au fost prea strălucite –, că ne-am gândit să mai luăm o pauză de la atâta învățătură, să ne bucurăm de venirea primăverii, măcar în calendar, și să petrecem.
 

Așadar, vineri, 1 martie a.c., a avut loc, la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, a V-a ediție a „Balului mascat”, destinat exclusiv claselor de liceu cu profil tehnologic. Și pentru că românul e mai deștept decât japonezul, mai talentat decât americanul, mai iubăreț decât italianul și mai fin decât francezul, balul a fost și de această dată o reușită totală. Miresele s-au înghesuit ca fetele mari la măritiș, vampirii au fost și ei prezenți, nimic nefiind mai în vogă zilele astea decât vampirii, moartea a dat și ea târcoale cu coasa, noroc cu ceva polițiști și pistolari ai vestului sălbatic. Viitorul, prezentul dar mai ales trecutul n-au reprezentat niciun mister pentru pirandele care au umplut sala, de asemenea nici figurile celebre din showbizul autohton n-au lipsit dintre personajele balului. O descătușare de forțe demnă poate de un carnaval celebru ca acela din Veneția, o seară reușită, cu concursuri diverse, de costume, de dans cu portocala, de limbo dans, cu muzică și mai ales cu distracție. Organizatorii balului, prof. Baciu Oana, Miron-Popescu Ștefania-Cecilia și Vrînceanu Maria, împreună cu DJ Maidan Sorin, s-au întrecut pe ei înșiși în crearea unei atmosfere care să binedispună și să antreneze energiile latente ale elevilor. Orice urmă de conflict, orice asperitate inerentă în relația profesor-elev au dispărut. E nevoie până la urmă și de astfel de momente, așa încât nici atât de mult hulitul dans al pinguinului, nici mai recentul și nu mai puțin criticatul gangnam dans nu mai par atât de idioate. „Balul mascat” de la Colegiul „Alexandru cel Bun” a devenit deja o tradiție și este așteptat în fiecare an de elevii de la specializările din cadrul profilului tehnologic pentru tot ceea ce acesta le oferă. Este vorba despre posibilitatea de a-și folosi creativitatea și imaginația, despre competiție, despre implicare și distracție. (Prof. BRÎNDUȘA LUMINIȚA CÎMPAN, profesor ȘTEFANIA CECILIA MIRON POPESCU, Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: