Laptele produs în județul Suceava, liber de aflatoxină

> Aceasta, în ciuda faptului că județul este cel mai mare producător de lapte de vacă din țară, precizează șeful DSVSA, Octavian Ilisoi
 

Octavian Ilisoi

Laptele din fermele și unitățile de procesare sucevene nu a fost infestat cu aflatoxină. Aceasta este concluzia analizelor sanitar-veterinare efectuate în ultimele zile la un laborator specializat din Iași, directorul executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava, Octavin Ilisoi, exprimându-și satisfacția că prezența toxinei în cauză nu a fost confirmată, în ciuda faptului că județul nostru este cel mai mare producător de lapte de vacă la nivel național. „Vineri și sâmbătă am trimis probe la Iași, la laboratorul care lucrează aceste probe, pe zona Moldovei. Nu s-a depistat niciun fel de problemă referitoare la aflatoxină, pe tot laptele analizat din județul Suceava. Aceasta cu toate că, știm foarte bine, Suceava este un mare producător de lapte de vacă. Deci, la ora actuală, stăm bine la calitatea laptelui de bovină și suntem bucuroși de aceste lucru” a declarat șeful DVSA Suceava, Octavian Ilisoi. Recoltarea de probe a demarat după ce, în țară, au apărut mai multe suspiciuni de infestare, verificările confirmând depășirea limitelor admise în cazul a 80 de tone de lapte, provenind de la 3 ferme și două unități de prelucrare. Cantitățile respective au fost sechestrate, urmând să fie distruse.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: