Dacă populația nu plătește 1,5 milioane de lei

Termica va sista furnizarea agentului termic pentru încălzire pe 15 martie

> „Lumea trebuie să fie pregătită ca, în funcție de temperaturile exterioare, să-și asigure alte surse de încălzire, pentru că, efectiv, nu avem cu ce ne descurca” a avertizat directorul general al Termica, Ovidiu Dumitrescu > „Se pare că metodele cele mai sigure sunt cele coercitive, prin care dăm exemple, și iată că, odată cu debranșările, apar și rezultatele” a explicat primarul Ion Lungu
 

Dacă până la jumătatea lunii martie asociațiile de proprietari din municipiul Suceava nu vor aduna 1,5 milioane de lei, sumă necesară pentru procurarea de huilă, firma de termoficare Termica va nu va mai livra agent termic pentru încălzirea locuințelor! Avertismentul a fost lansat, ieri, de directorul general al operatorului din Lunca Sucevei, care a pus în vedere că, în cazul în care nu-și va onora contravaloarea facturilor, populația poate să se orienteze spre alte surse cu care să-și asigure confortul termic, inclusiv înspre radiatoare electrice. „Deocamdată, avem cărbune până pe 15 martie, iar, pentru a funcționa cu încălzire și apă caldă până la sfârșitul lunii martie, ne mai trebuie încă 4 milioane de lei, sumă cu care să plătim cărbunele. Consumatorii casnici, prin asociațiile de proprietari, trebuie să achite, până la 15 martie, 1,5 milioane de lei. În caz contrar, lumea trebuie să fie pregătită ca, în funcție de temperaturile exterioare, să-și asigure alte surse de încălzire, pentru că, efectiv, nu avem cu ce ne descurca” a reliefat Dumitrescu, menționând că diferența de bani va fi asigurată de Termica și Primărie. Directorul general al Termica spune că, în prezent, debranșate de la încălzire sunt 13 scări de bloc, cu 250 de apartamente, 10 scări fiind primind din nou căldură, după ce și-au asumat grafice de eșalonare sau au procedat la reducerea restanțelor. Pe de altă parte, 41 de scări de bloc, cu aproximativ 800 de apartamente, nu beneficiază de apă caldă menajeră. Directorul operatorului sucevean de termoficare în sistem centralizat a ținut să-i informeze pe locuitorii reședinței de județ că societatea pe care o conduce nu își va înceta activitatea, ci, odată cu intrarea în funcțiune a noii centrale în cogenerare de înaltă eficiență, amenajată de Adrem Invest, Termica va transporta și distribui agentul termic produs de aceasta din urmă. „Interesul societății nu este să debranșeze, ci să încaseze, ca să poată continua activitatea. Termica va fi în continuare societatea de termoficare din oraș, după ce, probabil, din toamnă, va achiziționa energia termică la un preț mai mic decât în prezent, de la un alt producător”, a explicat Ovidiu Dumitrescu. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a subliniat că nu se pronunță pentru debranșări, însă, din păcate, doar măsurile coercitive sunt cele care au dat rezultate. „Nu am insistat niciodată pentru a se face debranșări, ba din contra, până în acest an am intervenit pentru a se găsi soluții în cazul unor datornici. Însă se pare că metodele cele mai sigure sunt cele coercitive, prin care dăm exemple, și iată că, odată cu debranșările, apar și rezultate” a explicat edilul-șef.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: