Conform noii metodologii

Transferul cadrelor didactice care vor să predea mai aproape de casă are prioritate

Metodologia mișcării de personal a suferit mai multe modificări anul acesta, una dintre ele fiind organizarea concursului pentru ocuparea posturilor didactice declarate vacante prin asocierea temporară a unităților de învățământ la nivel județean.
 

Astfel, se înțelege că școlile trebuie să se asocieze în mpd obligatoriu pentru a desfășura concursul, nu ca anul trecut când ele au putut să-l desfășoare și individual. Aceasta ar fi o veste bună pentru multe școli, știut fiind că unele s-au asociat tocmai pentru a mai reduce din cheltuielile cu organizarea examenului. Reamintim că, anul trecut, pentru a putea desfășura mai lejer și cu cheltuieli minime concursul de titularizare din 2 august, în județul Suceava școlile cu posturi vacante au format două consorții școlare și 64 de asociații temporare, alte 45 de unități școlare preferând să organizeze individual concursul. O altă noutate anunțată, recent, de Ministerul Educației Naționale este că toți candidații care au obținut nota 7 sau peste 7 la concursul de ocupare a posturilor din învățământul preuniversitar, din august 2012, și care au ocupat, în baza acestor note, un post pe perioadă determinată în anul școlar 2012-2013, se vor putea titulariza. Ei vor putea încheia un contract pe perioadă nedeterminată cu unitatea de învățământ în care sunt repartizați la acest moment, dacă postul e viabil și candidații obțin avizul consiliului de administrație al școlii respective. Metodologia de organizare a „Mișcării de personal din 2013-2014” a fost modificată de un ordon emis de MECT la sfârșitul lui ianuarie, care schimbă puțin și ordinea desfășurării etapelor mobilității personalului didactic. Astfel, potrivit calendarului, mai întâi se rezolvă problema cadrelor didactice care solicită pretransfer consimțit între unitățile de învățământ preuniversitar, pe criteriul apropierii de domiciliu, iar apoi transferarea personalului didactic titular disponibilizat prin restrângere de activitate sau prin restructurarea rețelei școlare ori desființarea unor unități de învățământ. Se poate spune astfel că „preferința” va avea prioritate în anul școlar următor, dar tot atât de adevărat este și că majoritatea cadrelor didactice care intră în restrângere de activitate au punctajele cele mai slabe de pe grilă. Conform calendarului, pe 25 februarie depun cererile cadrele didactice care solicită pretransfer prin consimțământ între unități de învățământ, pe 4 martie fiind programată soluționarea cererilor. În perioada 8-14 martie vor fi rezolvate cererile cadrelor didactice intrate în restrângere de activitate, pentru a se obține consimțământul în vederea soluționării situației lor.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI