La Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară

Volum de muncă mare și lucrători insuficienți

> Deplasările în teren sunt cu greu acoperite ca urmare a reorganizării și restructurării, instituția confruntându-se și cu uzura avansată a unor echipamente utilizate în mod frecvent > Aplicarea Legii fondului funciar continuă, completate fiind 1.253 de titluri de proprietate pentru terenuri agricole și 252 pentru terenurile cu vegetație forestieră
 

În județul Suceava, eliberarea titlurilor de proprietate continuă și la 22 de ani de la apariția primului act normativ care reglementează restituirea terenurilor, respectiv Legea nr. 18/1991 a fondului funciar. Astfel, conform directorului executiv al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Vasile Mocanu, anul trecut au fost verificate mai multe fișe proces-verbal de punere în posesie, redactate fiind 1.505 de titluri de proprietate. În consecință, completate au fost 1.253 de titluri de proprietate pentru terenuri agricole și 252 pentru terenurile cu vegetație forestieră. În cauză este suprafața totală de 3.712 hectare, dintre care 1.625 de hectare de terenuri cu destinație agricolă și alte 2.087 de hectare de suprafețe cu vegetație forestieră. Șeful OJCPI informează că în anul 2012 au fost analizate și documentațiile pentru scoaterea din circuitul agricol, emise fiind 147 de avize, dintre care 4 avize cu caracter temporar. Lucrătorii specializați ai OJCPI au verificat, de asemenea, 15.449 de dosare pentru înscrierea în cartea funciară a imobilelor, precum și 2.483 de documentații de înscriere a construcțiilor, a extinderii sau desființării acestora. În cadrul etapei I Moara a proiectului CESAR, de înregistrare sistematică a terenurilor, consemnate au fost 2.613 con-testații referitoare la imobilele din lucrarea de cadastru general, până la finele lui 2012 efectuându-se verificări la 721 de imobile. Specialiștii OJCPI s-au orientat și înspre etapa a II-a a proiectului, care vizează comunele Dărmănești, Dorna Candrenilor, Frumosu și Mănăstirea Humorului, pregătite fiind titlurile de proprietate pentru 42.500 de imobile. Potrivit directorului executiv Mocanu, volumul de muncă este unul mare, drept pentru care s-au ivit și unele dificultăți. „Dintre problemele întâmpinate, menționăm dificultățile cu deplasările în teren, ca urmare a carențelor de personal rezultate din reorganizarea și restructurarea OCPI. De asemenea, vorbim și despre uzura avansată a unor categorii de echipamente utilizate curent în fluxul de lucru, precum stații de lucru și echipamente de printare”, a declarat Vasile Mocanu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: