Accident de muncă în mina de uraniu Crucea-Botușanu

Un miner a fost lovit în cap de un bolovan desprins din tavanul galeriei

Un bărbat de 53 de ani, din Broșteni, a ajuns marți la Secția Neurochirurgie a Spitalului Județean Suceava, în urma unui accident grav de muncă petrecut la mina de uraniu Crucea Botușanu aparținând CNU București, Sucursala Suceava.
 

Dorel Mutihac se afla la muncă în schimbul I marți, 5 februarie, când s-a trezit în cap cu un bolovan desprins din tavanul galeriei. Dacă în acel moment n-ar fi purtat casca, minerul era mort. Chiar și cu casca pe cap însă, starea lui nu este dintre cele mai bune, deși după lovitură aflăm că el nu acuza dureri sau alte manifestări ca urmare a traumatismului. La Spitalul Municipal Vatra Dornei, unde a fost transportat inițial, bărbatul accidentat a fost investigat cu aparatură specială, astfel că medicii au constatat un traumatism cranio-cerebral închis, cu fractura osului parietal drept, plus o contuzie la coloana cervicală, diagnostic confirmat ulterior la Suceava. În starea în care se afla pacientul nu s-au putut estima numărul de zile de îngrijiri medicale ce îi sunt necesare, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă și sub aspectul prevederilor Legii nr. 319/2006, privind protecția la locul de muncă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: