Circa 120 de utilaje sunt pe poziții pentru a interveni la noile căderi de zăpadă

Peste 90 de utilaje sunt pregătite să intervină, de vineri dimineața, pe drumurile naționale din județul Suceava, pe fondul Codului galben de ninsori anunțat de Administrația Națională de Meteorologie.
 

Aflăm că 69 dintre acestea sunt autospeciale de intervenție efectivă, secțiile de drumuri naționale sucevene având la dispoziție 4.406 de tone de nisip și 363 de zone de sare. Pe drumurile județene urmează a se interveni cu 50 de utilaje destinate deszăpezirii, secțiile în cauză având în stocuri 6.820 de tone de nisip și 630 de tone de sare. „Există combustibil suficient, de aceea nu vor fi probleme de deplasare a utilajelor în teren” a declarat, ieri, prefectul de Suceava, Florin Sinescu. Ninsorile au fost preconizate a începe pentru ora 6 a zilei de vineri, echipajele poliției fiind masate pe DN 2 și DN 17, artere cu probleme, începând cu ora 5. Echipaje ale celor de la Poliția Rutieră, vor fi prezente și în prejma școlilor, pentru a se evita ambuteiajele de la începerea cursurilor. Deoarece în noaptea de sâmbătă căderile de zăpadă vor fi însoțite și de vânt, persoanele care fac dializă vor fi „extrase” de la domicilii încă de vineri, pentru a fi transportate din timp la unitățile sanitare. Un aspect care a trebuit remediat s-a referit la ridicarea parazăpezilor de pe relația Suceava – Stroiești, zonă puternic expusă la viscol. „Totodată, SMURD are pregătite atât resursa umană, cât și echipamentele specifice. ISU va trimite sms-uri în sistem, iar noi vom atenționa din nou pe primari, astfel încât să fim pregătiți. Ideea este să comunicăm cât se poate de repede și să intervenim acolo unde este cazul” a reliefat prefectul Florin Sinescu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: