Deszăpezirea Sucevei, un lux pe care municipalitatea nu și-l poate permite

Primăria Suceava nu-și poate permite luxul de căra mormanele de zăpadă în afara municipiului, a declarat, ieri, primarul Ion Lungu, cu prilejul întâlnirii lunare pe care o are cu președinții și administratorii asociațiilor de proprietari.
 

Edilul-șef spune că operațiunea este foarte costisitoare. În iarna trecută, într-o singură lună, pentru transportul troienelor s-au plătit, de la bugetul local, nu mai puțind de 500.000 lei. Lungu precizează că pentru intervenții de amploare nu există banii necesari; de aceea, odată cu începerea noului semestru școlar s-a pus accent pe curățarea arterelor principale și stațiilor pentru mijloacele de transport în comun. „Mai ales acum, că a început școala, am dat dispoziții foarte clare o pentru eliberarea stațiilor de autobuz și artelor principale, astfel încât să putem asigura circulația la capacitatea maximă. Însă, mai există multe locuri, printre blocuri, care necesită intervenții”, a precizat Lungu. Primarul le-a solicitat șefilor de asociații de proprietari să întocmească, împreună cu operatorul de salubritate Rosal Grup, un grafic de intervenții „punctuale” care să vizeze deszăpezirea căilor de rulare, astfel încât să fie asigurat accesul la instituții și alte locuri publice. Ion Lungu a pus în vedere celor de la Rosal și compartimentului specializat al executivului să fie pe poziție, întrucât, începând de vineri, sunt anunțate noi căderi de zăpadă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: