De azi reîncepe școala

Un semestru încărcat cu extemporale, olimpiade, simulări ale examenelor și inspecții școlare

După o vacanță de iarnă mai lungă cu o săptămână anul acesta, de astăzi elevii și cadrele didactice intră din nou în clase, unde îi așteaptă iar extemporale, teze, olimpiade, simulări ale examenelor naționale, dar și inspecții în școală și la ore.
 

Elevii din clasa a XII-a vor fi mai „încercați” în acest semestru pentru că vor fi supuși unor testări la română și matematică, două din disciplinele importante de bacalaureat. Testările vor fi organizate în fiecare liceu, conform unor planificări stabilite de fiecare unitate în parte. Această simulare a bacalaureatului se va desfășura în prima parte a semestrului și vizează monitorizarea stadiului de pregătire al elevilor. Reamintim că în unitățile școlare liceale au fost începute deja programe de meditații gratuite ale elevilor de clasa a XII-a la obiectele de bacalaureat. Și inspecțiile școlare de toate tipurile vor fi reluate în acest semestru, iar unele dintre ele vor viza îndeosebi școlile cu învățământ simultan. Sub „lupa” inspectorilor școlari vor fi activitatea cadrelor didactice la clasă, adaptarea curriculei în procesul didactic, modul de organizare a claselor etc. Semestrul începe așadar azi, 14 ianuarie, și va dura până în 21 iunie. În săptămâna 1-5 aprilie, elevii vor avea activități în afara școlii, în cadrul programului „Să știi mai multe, să fii mai bun!”, care înlocuiește – numai cu numele – „Săptămâna altfel” din anul școlar trecut. În perioada 2-7 aprilie, Ministerul Educației organizează etapele naționale ale olimpiadelor școlare pe discipline de învățământ și, după caz, ale concursurilor școlare. Vacanța de primăvară va începe pe 6 aprilie și va dura până pe 14 aprilie. Tezele din semestrul al II-lea al anului școlar 2012-2013 se susțin, de regulă, până la data de 25 mai. Pentru clasa a VIII-a, cursurile se vor încheia mai devreme, pe data de 14 iunie, pentru că elevii urmează să intre în evaluarea națională, apoi în admiterea la liceu. Cursurile claselor terminale din învățământul liceal se încheie la data de 31 mai, bacalaureatul fiind programat în intervalul 10 iunie – 28 iunie. Vacanța de vară începe la 22 iunie și se va încheia la 15 septembrie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: