Subiect forfetar

…Adică ar fi chiar bine ca acest subiect să aibă un sens clar conturat, să fie, în conținutul său, invariabil pentru oricine apucă să-l gândească. Dar iată că deunăzi s-a aruncat o vorbă despre un eventual impozit forfetar și deja au apărut (firești) opinii pro și contra, deși nu este încă limpede cui (asupra căror firme „cu afaceri foarte mici”) ar urma să se aplice.
 

L.D. CLEMENT

În ce mă privește, nu sunt tocmai cel în măsură să evaluez chestiunea și să prevăd cine ar fi beneficiarii și cine păgubașii, însă apelând la simple experiențe personale, apoi apelând la cele ale dumneavoastră, probabil similare, mă mai întreb (încă), așa, fără rost, dar la o pildă, de câte ori ați circulat cu un taximetru (ba chiar și cu un maxi-taximetru) și ați căpătat bon sau bilet; de câte ori v-ați tuns ori coafat (ori altele asemenea) primind ceva la mână în schimbul banilor plătiți; de câte ori ați apelat la diverși meșteri (de instalații, de electrocasnice, de autovehicule) care să vă încaseze pe o facturică, acolo; de câte ori ați cumpărat felurite produse (cosmetice, leacuri din plante etc.) de la mărețe firme ce lucrează prin comercianți din ușă în ușă și de la care să obțineți și un bon (măcar pentru o conformitate cu „prețul de catalog”; firește, nenegociabil); la câte pensiuni, cabane, locuințe în regim hotelier ați tras, lăsând gazdelor o minimă dovadă, și pentru fisc, că ați trecut pe acolo; din cabinetele câtor medici privați ați ieșit nu doar deja pe cale a vă însănătoși, ci și cu o minimă impresie că prețiosul tarif al sănătății nu rămâne integral în halat. Etc. Desigur, într-o primă instanță (legal-politico-administrativă), dvs. sunteți, ca și mine, primii și imenșii vinovați că nu le-ați solicitat (chiar și cu cetățenească, implicată vehemență) așa ceva. Dar după ce ne-am trăit rușinea de a fi procedat astfel, lipsiți de atitudine și ignoranți față de nevoile bugetului, răspunzând la întrebări ca cele de mai sus cred că am putea constitui măcar un suport perspectivei că „forfetarul” ar avea, totuși, un sens…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: