Primarul Ion Lungu:

Parteneriatul cu Biserica „Sf. Vineri”, exemplu de colaborare în asigurarea asistenței sociale

Autoritățile locale sucevene au prelungit contractul de acordare de servicii sociale încheiat cu Asociația „Lumină Lină”, acesta expirând la 31 decembrie 2012.
 

Este vorba despre contractul de finanțare a Centrului de zi de pe lângă Biserica „Sfânta Vineri” din reședința de județ, primarul Ion Lungu afirmând că acest parteneriat este un exemplu despre modul în care unitățile de cult ar trebui să se implice în asigurarea asistenței sociale. „Cu Biserica «Sfânta Vineri» suntem în parteneriat pentru două așezăminte, dintre care unul de zi și unul de noapte. Acesta este un model de colaborare și mi-aș dori să avem asemenea parteneriate cu cât mai multe unități de cult. La Centrul de zi, anual, în baza unui contract, sunt asistați 20-30 de copii, Primăria municipiului Suceava suportând 50% din cheltuielile de acolo. Întrucât contractul a fost valabil până la 31 decembrie 2012, la solicitarea Asociației «Lumină Lină», care funcționează pe lângă Biserica «Sfânta Vineri», acesta a fost prelungit. Astfel, putem asigura, în continuare, finanțarea acestui așezământ social, unul eficient pentru municipiul Suceava”, a declarat ocupantul fotoliului din Areni. Centrul social de zi „Sfânta Vineri” a fost înființat în cadrul Programului Phare 2001, schema de investiții Servicii sociale, cu un buget total de 133.594 euro, partea de participare a Parohiei „Sfânta Vineri” fiind de 14.360 euro. În cadrul centrului sunt asistați până la 30 de minori care provin din familii monoparentale sau aflate în situații de risc, fără posibilități materiale, lor asigurându-li-se asistența socială, hrană și accesul la educație. De îngrijire beneficiază, de asemenea, bătrâni bolnavi aflați în situație de dependență, care necesită consultații medicale și tratamente în ambulatoriu sau la domiciliu. În cadrul proiectului amintit, Centrul de zi s-a obligat la angajarea, din rândul șomerilor, a 8 persoane calificate să presteze activități de coordonator de centru, psihopedagog, asistent social, administrator, educator, medic specialist, precum și doi asistenți medicali.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: