Bătături

La noi, ca-n toată țara. În toată țara ca la noi. În aceste zile, buluc „la permise”, pentru preschimbarea lor din vreme, adică înaintea intrării în vigoare a unui nou cod rutier. Buluc cu destule vociferări ce de regulă vizează autoritățile, găsite vinovate și aspru judecate că fie n-au anticipat înghesuiala și călcarea pe bombeuri, fie că nu administrează cu suficientă competență cozile și aglomerația. Înghesuială de început de an și de ultime zile, cu ștaif românesc, că așa se fac (dacă se fac) mai toate la noi: în ultimul moment. Scopul principal? Evitarea controlului medical, până la 19 ianuarie a.c., dată de la care va fi impus. Cu ce alte justificări?
 

L.D. CLEMENT

S-ar zice că oamenii stau la cozi acum ca să nu să îngrămădească, mai târziu, la medici. Sau pentru a nu fi în situația de a scoate bani din buzunare pentru controalele de specialitate. Ori, în cazul că toate aceste controale chiar s-ar face (fiindcă există și bănuieli cu suficient temei că operațiunea s-ar putea simplifica pe alocuri până la comercializarea unei hârtii parafate cu valoare de solid document), de teama că aceste controale ar putea evidenția niscaiva boli sau deficiențe care să-i îndepărteze pe conducătorii auto care se calcă acum pe ghete de prețiosul permis. Așa că există și prezumția ca după 19 să continue să circule la volan și inși cu eventuale minusuri la vedere ori la auz, cu tulburări grave de ritm cardiac, cu angină pectorală, cu hipoglicemie acută, cu epilepsie, insuficiență renală etc. ori inși care fac uz de medicamente ale căror efecte sunt incompatibile cu șofatul. Așadar, riscul unei întâmplătoare călcări pe bătătură azi e minor față de cel de pe șosea (s-ar zice că asumat), de mâine-poimâine…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: