Succese ale Asociației Culturale „Vechea Bucovină”

Ultima lună a anului trecut a prilejuit membrilor Asociației Culturale „Vechea Bucovină” participări la manifestări cultural-artistice deosebite, marcând cu succes sărbătorile de iarnă.
 

Grupul vocal „Flori de pe Dorna” al asociației, condus de prof. Dorina Paicu, a participat în luna decembrie la ediția a II-a a Spectacolului de colinde și obiceiuri tradiționale „Florile dalbe”, organizat la Coșna, a reprezentat județului Suceava la ediția a VII-a a Festivalului interjudețean de colinde și obiceiuri de iarnă „Veniți, creștini, la Viflaim” organizat la Vișeu de Sus, Maramureș. A mai participat la manifestările organizate sub genericul „Crăciun în Bucovina”, printre care concertul de colinde ,,Florile dalbe”, la Suceava, spectacolul „Sfântă seară de Crăciun” de la Poiana Stampei și concertul de colinde la Dornișoara. Ca reprezentant al județului, Grupul vocal „Flori de pe Dorna” a obținut locul III pentru promovarea și păstrarea colindului străbun la Festivalul-concurs interjudețean de colinde, datini și obiceiuri de iarnă „Slobozâ-ne, gazdă-n casă”, organizat la Mărișelu, județul Bistrița-Năsăud. Pentru al doilea an consecutiv, în calitate de colaboratori ai Asociației „Pro Europa” din Vatra Moldoviței, la solicitarea președintelui asociației, preot Constantin Ceredeev, membrii Asociației „Vechea Bucovină” au organizat, împreună cu elevi ai Școlii Gimnaziale Poiana Stampei, sub coordonarea prof. Dorina Paicu, o acțiune de voluntariat constând în colectarea de haine, jucării, cărți, dar și obiecte ornamentale confecționate de copii, pentru a fi donate unor centre de plasament pentru copii din municipiul Rădăuți. O realizare deosebită a fost și publicarea, în numărul 2 din 2012, a „Ghidului Iubitorilor de Folclor”, editat de Centrul Cultural Bucovina și Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Suceava, a studiului intitulat „Folclor literar din Poiana Stampei în viziune integrată”, sub semnătura prof. Dorina Paicu. „Membrii asociației și ai Grupului vocal «Flori de pe Dorna» mulțumesc tuturor colaboratorilor pentru sprijinul acordat în promovarea valorilor culturale și spirituale ale zonei, pentru păstrarea identității spațiului bucovinean și a tradițiilor sale” ne-a transmis prof. Dorina Paicu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: