Centrul Sucevei – o lecție de decență !

Câteva mii de suceveni au luat efectiv cu asalt centrul cel nou al Sucevei, cu ocazia zilei de 1 Decembrie. Aveau și de ce. Oficial s-a inaugurat esplanada din fața Casei Culturii și, piesa „de rezistență” a urbanismului sucevean, mult așteptata parcare subterană. Primarul Sucevei Ion Lungu va rămâne cu siguranță în istorie cu aceste două realizări, refacerea imaginii centrului municipiului, capitală de județ (cât o mai fi ea capitală), și realizarea primei parcări subterane.
 

Mihai CHIRA

În mandatului lui Ion Lungu s-au mai realizat la Suceava trei mall-uri și, dacă e să punem la socoteală și modernizarea Bazarului Suceava, ies chiar 4. Nu vreau să judec valoarea, necesitatea acestor investiții sau oportunitatea realizării lor, însă aduc în discuție un fapt care mi s-a părut interesant în privința Centrului. Investiția e din bani europeni și a fost dată în folosință cu aproape 6 luni înainte de termenul prevăzut în contract. În comparație cu mult trâmbițata șosea de centură a Sucevei, parcarea e un adevărat miracol. Firma care a realizat totul e din Suceava și mai are în lucru o altă piesă de rezistență pentru oraș, refacerea Cetății de Scaun a Sucevei, și tot pe bani europeni, asta fără a trece la socoteală povestea în lucru cu prima celulă a Gropii ecologice de gunoi a orașului. Și nu cred că vor fi probleme nici la acestea. Cu această firmă, primarul Ion Lungu nu a avut ghinion cum a pățit în cazul celei care a asfaltat centrul Sucevei pe bani europeni după care patronul a fost arestat și încarcerat în Austria pentru tâlhărie. După reacția miilor de suceveni care pe 1 decembrie s-au grăbit să iasă cu toată familia din case și să facă poze în parcare, cred că centrul este dovada că sucevenii apreciază foarte mult ce e acolo. Am văzut oameni care efectiv au mers în parcare ca la mall, și-au făcut poze cu ce au găsit pe acolo, și apoi le-au postat și pe diverse site-uri de socializare. Personal consider că sucevenii merită mult mai mult decât acest centru al Sucevei și că Ion Lungu ar trebui să își propună în cel de al treilea mandat să ridice mult ștacheta. E de văzut dacă o va face și dacă nu consideră misiunea sa pentru Suceava încheiată în 2016. PS: Firma suceveană despre care se face vorbire este GENERAL CONSTRUCT, patronată de omul de afaceri Viorel Nuțu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: