„Apar sume în plus și avem semne de întrebare”…

> Potrivit președintelui CJ Suceava, Cătălin Nechifor, administrația județeană ar putea avea la finele săptămânii o imagine clară asupra arieratelor
 

Președintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, marți, că odată cu centralizarea arieratelor localităților din județ, care se desfășoară în prezent în vederea distribuirii către localități a sumelor de bani alocate de la buget, a constatat că nivelul arieratelor e mai mare decât cel stabilit în octombrie, de 40 de milioane de lei. Șeful administrației județene a arătat, într-o conferință de presă, că, din datele existente până în prezent, în ultimii ani au fost angajate în județ lucrări și contracte fără să existe fonduri alocate. Nechifor a menționat că, din timp în timp, apar noi facturi și apar noi lucrări care ar fi fost executate și neachitate, inclusiv din perioada 2008-2010, de la intervențiile pentru refacerea infrastructurii afectate de inundații. „Dacă în urmă cu o lună erau 40 de milioane de lei ca arierate, acum se pare că valoarea este mult mai mare. Încă centralizăm și vineri vom avea o imagine clară. Vom verifica și prin DGFP Suceava, cu primăriile, prin controale încrucișate, aceste facturi. Apar sume în plus și avem semne de întrebare privind acestea”, a spus Nechifor. El a arătat că prin aceste verificări dorește să se asigure că facturile prezentate pentru decontare reprezintă arierate. „Au sărit ca din apă valuri mari ca și arierate și vreau să mă asigur că vorbim de arierate”, a mai spus președintele CJ Suceava. El a menționat că la rectificarea bugetară se va ține cont ca fiecare localitate din județ să beneficieze de minim 5 % din valoarea arieratelor pentru a le achita. Nechifor consideră că pentru repornirea economiei este nevoie ca firmele care au de recuperat fonduri pentru lucrări publice executate, dar neachitate, să-și primească banii, arătând că multe firme sucevene au activitatea blocată din cauza arieratelor.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI