În vederea acordării ajutorului de minimis pentru compensarea efectelor secetei

Peste 30.000 de cereri au fost depuse la APIA

Un raport al Direcției pentru Agricultură Suceava, prezentat în cadrul Colegiului Prefectural de vineri, arată că în vederea acordării ajutorului de minimis pentru compensarea fenomenului de secetă din acest an, în valoare de 100 lei/ ha, au fost depuse, până la mijlocul lui octombrie, un număr de 31.488 cereri pentru o suprafață de 76.157 de hectare.
 

Numărul cererilor reprezintă 87% din totalul de 35.999 beneficiari aflați în evidența APIA – Centrul județean Suceava, iar suma totală solicitată ca ajutor se ridică la 7.615.700 lei. „Sprijinirea producătorilor agricoli prin acordarea de ajutor financiar și subvenții de la bugetul de stat, precum și accesarea de fonduri europene reprezintă modalități concrete de impulsionare a fermierilor pentru dezvoltarea, modernizarea și eficientizarea sectorului agricol. Trebuie acordată o atenție deosebită formelor de sprijin financiar de care pot beneficia producătorii agricoli” a declarat prefectul Florin Sinescu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: