Primăria face eforturi să mențină Termica pe linia de plutire

> În măsura în care cărbunele nu va fi achitat la timp, este posibil ca furnizarea căldurii să se oprească > „Fără o finanțare de la buget nu putem să asigurăm o funcționare permanentă la Termica, în ideea de a asigura intrarea fluxului de cărbune” arată primarul Lungu
Municipalitatea suceveană face eforturi pentru a menține societatea de termoficare în sistem centralizat pe linia de plutire. Afirmația aparține primarului Sucevei, Ion Lungu, care a declarat, după ședința Adunării Generale a Acționarilor (AGA) de la Termica, că a fost adoptată o strategie pentru iarna 2012-2013.
 

Astfel, până la finele anului, Primăria se angajează să vireze în contul operatorului local de termoficare încă 3 milioane de lei. De asemenea, în același interval, asociațiilor de proprietari le revine sarcina de a achita către Termica 5 milioane de lei, de la Guvern fiind așteptat un sprijin financiar de 5 până la 8 milioane de lei. În acest context, edilul-șef sucevean crede că, după tăierea, de către Cabinetul Boc, a subvenției de 45%, sprijinul financiar promis de premierul Victor Ponta ar avea darul de ajuta municipiul reședință de județ să depășească noul sezon rece. „Între prioritățile primului ministru există aceea de a da un ajutor financiar societăților de termoficare din orașele mari, acolo unde au dispărut subvențiile pe care Guvernul le dădea în mod normal. Avem promisiuni de la Guvern și sper ca acestea să fie onorate, pentru că, fără o finanțare de la buget, nu putem să asigurăm o funcționare permanentă la Termica, în ideea de a asigura intrarea fluxului de cărbune”, arată primarul. Lungu spune că municipiul Suceava a intrat în iarnă cu un stoc de 20.000 de tone de huilă, cantitate ce acoperă doar o lună de funcționare în plin a Centralei Electrice de Termoficare (CET). „Sigur, mai sunt și alte navete pe drum înspre Termica, însă în măsura în care cărbunele nu va fi achitat la timp, este posibil ca furnizarea să se oprească. Și atunci, nu vom putea asigura funcționarea permanentă a societății de termoficare” subliniază primarul sucevean. Șeful municipalității susține că acest sezon este ultimul pentru Termica, de la anul urmând a intra în funcțiune noua centrală în cogenerare de înaltă eficiență pe care o va amenaja Adrem Invest în Lunca Sucevei, în preajma CET. „Este ultima iarnă pe care trebuie să o trecem în actuala schemă de funcționare, pentru că se lucrează, jos, la Termica, la pregătirea terenului și la demolările din zonă. Sper ca Adrem să se țină de cuvânt, iar în primăvară să avem noua centrală de termoficare”, a încheiat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: