Într-un an

Câștigurile salariale ale locuitorilor județului Suceava au crescut cu 2,2%

> Însă, în luna august 2012, față de luna precedentă, acestea s-au diminuat cu 0,3%, fiind cu aproape 500 de lei sub media națională
 

Sucevenii au printre cele mai mici venituri salariale din țară. Așa rezultă dintr-o informare a Direcției Județene de Statistică Suceava, în conformitate cu care câștigul salarial mediu net realizat în luna august 2012, în județul Suceava, este cu 31,3% sub nivelul celui național, acesta din urmă fiind de 1.534 de lei. Astfel, în județul Suceava, câștigul salarial mediu net a fost, în luna la care facem referire, de 1.054 lei de persoană, cu 3 lei (0,3%) mai mic decât cel din iulie. Potrivit datelor oferite publicității de instituția suceveană, în august 2012 câștigul salarial mediu net a crescut cu 3,4% în agricultură, vânătoare și servicii anexe, silvicultură și piscicultură și 0,5% în servi-cii, scăzând cu 1,7% în industrie și construcții. Conform Direcției Județene de Statistică Suceava, câștigul salarial real, calculat ca raport între indicele câștigului salarial mediu net și indicele prețurilor de consum, a atins, în august 2012, față de aceeași lună a lui 2011, nivelul de 102,7%. Raportat la luna iulie 2012, în august indicatorul în cauză este de 99,2%.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: