Lungu și Chirtoacă, pentru viitorul european al Sucevei și Chișinăului

Suceava și Chișinău vor identifica, promova și derula proiecte transfrontaliere comune în cadrul Programului Operațional Comun (POC). Așa a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, după întrevederea pe care avut-o, în acest weekend, cu primarul general Dorin Chirtoacă, întâlnire prilejuită de aniversarea zilelor capitalei Republicii Moldova, Chișinău.
 

„Sper să găsim soluții concrete la problemele cu care se confruntă cele două orașe. Accentuată a fost posibilitatea de promovare a unor proiecte comune prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova – Ucraina prin fonduri transfrontaliere. Astfel, în perioada următoare, specialiștii din cele două primării vor identifica proiectele care pot fi finanțate din fondurile prevăzute în acest scop. Am abordat, de asemenea, și celelalte probleme cu care se confruntă și dumnealor, Chișinău, ca și Suceava, dorind să devină un oraș european”, explică Ion Lungu. Timp de două zile, primarul Sucevei a participat la ceremonia de depunere de coroane la statuia domnitorului Moldovei, Ștefan cel Mare și Sfânt, la slujba religioasă de la catedrala „Nașterea Maicii Domnului” din Chișinău, precum și la deschiderea manifestărilor prilejuite de sărbătorirea zilelor orașului Chișinău. La rându-i, edilul-șef Ion Lungu l-a invitat pe primarul Dorin Chirtoacă să viziteze Suceava în anul 2013, când municipiul reședință de județ va aniversa 625 de ani de atestare documentară.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: