La Universitatea Suceava

Încă 10 locuri pentru mobilități Erasmus

La Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, studenții care vor să plece cu burse la studii în străinătate mai au o șansă datorită celor 10 locuri pentru mobilități Erasmus suplimentate la propunerea Biroului pentru Programe Comunitare.
 

Propunerea biroului menționat a fost aprobată recent de Consiliul de Administrație al USV, documentele pentru selecția care se va efectua la nivelul fiecărei facultăți urmând a fi trimise până pe 19 octombrie, cel târziu. Pentru a fi selectat ca student Erasmus, printre altele, candidatul trebuie să fie cetățean al unei țări participante la programul LLP, să fie înscris într-un program de studii la Universitatea „Ștefan cel Mare” (student, masterand, doctorand), să fie absolvent al primului an de studiu, la momentul începerii stagiului, să fie bun cunoscător al limbii țării pentru care solicită bursa. Candidații trebuie să depună la dosar o cerere de înscriere la concursul de selecție a studenților Erasmus, adeverință de student, masterand, doctorand, o scrisoare de intenție, un CV model Europass, copie după cartea de identitate, declarație pe propria răspundere că nu a mai beneficiat de un stagiu Erasmus de același fel. Până la suplimentare, în acest an academic, 82 de studenți ai USV beneficiau de stagii de studiu și plasament prin programul Erasmus, față de 65 în anul academic anterior. Universitatea „Ștefan cel Mare” deschide astfel oportunități de studiu și plasament în țările europene prin 180 de acorduri Erasmus realizate cu 135 de universități partenere.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: