Comisariatul Regional de Mediu Suceava se desființează

Comisariatul Regional Suceava al Gărzii Naționale de Mediu Suceava va înceta să mai funcționeze, după ce Guvernul României a adoptat o ordonanță de urgență prin care aflăm că se urmărește întărirea capacității instituționale a Gărzii Naționale de Mediu a Agenției Naționale pentru Protecția Mediului și a activităților de regim silvic și vânătoare.
 

Modificările propuse ar avea darul să „debirocratizeze” instituțiile respective, prin simplificarea circuitului decizional, dispunerea cu celeritate a acțiunilor de control și a celor de emitere a actelor de reglementare. „Practic, în cazul Gărzii Naționale de Mediu, se desființează cele 8 comisariate regionale, iar personalul va fi preluat în cadrul instituțiilor nou create, pe funcții echivalente, cu respectarea drepturilor salariale. Adoptarea în regim de urgență a prezentei ordonanțe duce la reducerea cheltuielilor publice și la respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană și cu Fondul Monetar Internațional”, se arată pe pagina de web a Guvernului României, în care se precizează că se estimează că reorganizarea va aduce economii bugetare în valoare de 305.000 lei/an. Comisariatul Regional de Mediu Suceava este condus de Diana Mihaela Gășpărel și are în subordine comisariatele județene de la Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui și Bacău.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: