Suceava riscă să rămână fără antiderapant și operator de servicii de iarnă

> Licitația pentru desemnarea unui nou operator este în întârziere, iar contractul cu Rosal Grup, care iese din joc la 1 decembrie, nu se știe dacă va fi prelungit > „Este o problemă delicată, deoarece, în acest moment, nici noi nu știm câtă vreme vor mai presta ei aceste servicii, respectiv când va fi finalizată această licitație” declară primarul Ion Lungu
 

Municipiul Suceava riscă să nu aibă constituite, în timp util, stocurile de antiderapant pentru intervențiile specifice sezonului rece. Documentația licitației pentru desemnarea unui nou operator de salubritate se află încă în analiză, urmând ca, mai apoi, să fie anunțată, până la finele săptămânii, în Sistemul Electronic pentru Achiziții Publice (SEAP). Demararea procedurii și desemnarea noii firme de salubritate și servicii de iarnă a fost întârziată de către consilierii locali USL, care au ținut să aducă modificări la caietul de sarcini, drept pentru care au cerut amânarea cu o lună a aprobării documentației pentru concesionarea celor două activități. Întrucât contractul cu actualul prestator, Rosal Grup, expiră pe 1 decembrie, firma bucureșteană nu are niciun interes să se aprovizioneze cu materialele antiderapante și combustibilii necesari. În plus, oficialii companiei din Capitală, pentru a constitui stocurile respective, cer și bani în avans, la fel ca în anii precedenți. „Este o problemă delicată, deoarece, în acest moment, nici noi nu știm câtă vreme vor mai presta ei aceste servicii, respectiv când va fi finalizată această licitație. Sigur că, așa cum a fost întotdeauna, cei de la Rosal au pretenția să le dăm banii înainte, ca să-și procure antiderapante, în mod special sarea, care se găsește foarte greu în plin sezon. Vom face o estimare pentru această iarnă, astfel încât să le dăm posibilitatea să-și constituie aceste stocuri și să avem siguranța că, în municipiului Suceava, se va putea circula corespunzător pe timp de îngheț și viscol” declară primarul Ion Lungu, menționând că, luând în calcul întârzierea survenită, o soluție ar fi prelungirea, pentru o numită perioadă de timp, a contractului cu Rosal Grup. Noul contract pentru serviciul de salubritate ar trebui să intre în vigoare la 1 decembrie, însă parcurgerea procedurii de licitație durează, de regulă, circa 150 de zile. Aceasta doar în situația fericită în care nu se înregistrează contestații. Contractul în curs a fost parafat, cu conducerea Rosal Grup, pe 1 decembrie 2004, însă din cauza campaniei electorale din vară, documentul nu a mai fost reînnoit pe 1 iunie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: