Manevre

Oare cine bagă iar zâzanie între locatarii din blocurile sucevene: frigul care se lasă afară sau căldura (agentul termic) ce ar urma ca, în curând, să intre în conducte și calorifere? E de înțeles că Termica vrea să furnizeze căldură (că asta înseamnă producție), ar fi de înțeles și de ce asociațiile de proprietari vor s-o amâne, făcându-se astfel purtătoarele de cuvânt ale proprietarilor mai strânși la buget, gata (până vor da gerurile) să le dea și vecinilor indicația (firește că prețioasă) de a mai pune câte o haină pe ei sau de a se ascunde sub plapume. Bref, pentru cei cu centrale individuale și, întrucâtva, pentru cei cu repartitoare, situația, cum va fi fiind ea, e ca și rezolvată: ei au „butoanele”, ei decid.
 

L.D. CLEMENT

Problema se complică din nou pentru ceilalți, implicați de-acum, pentru o vreme, cu sau fără voie, într-un război al frigului sau al căldurii, desfășurat prin opinii spuse cu voce tare în casa scărilor și, mai ales, prin manevre în spațiul tehnic de la subsol. Așadar… veni-va agentul termic! Dar Cutare, împuținat la portofel, va decide: închidem vana! Dna Cutărescu, având prunc în fașă, va decide și ea, pentru prunc: deschidem vana! Va da raza soarelui pe cer, iar Cutărel se va impune: închidem vana! Se va face ședință de bloc, iar majoritatea va decide ce va decide. Însă apoi minoritarii se vor socoti discreditați și vor intra în subsol să facă lege. Ș.a.m.d.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: