La începutul anului școlar

Tur de forță pentru primarul Sucevei

> Edilul-șef a promis că va participa la festivitățile de deschidere a anului școlar de la 9 unități de învățământ sucevene
 

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că a primit foarte multe invitații de a participa la festivități de deschidere a noului an școlar, dar, din păcate, nu le va putea onora pe toate. El a precizat însă că tot va face un tur de forță ce include 9 unități educative din toate cartierele municipiului, fiind vorba despre Școala cu Clasele I-VIII Nr. 11 ,,Miron Costin” din Burdujeni, Școala Generală Nr. 6 din Burdujeni-sat, Școala Generală Nr. 7 din cartierul Ițcani, Școala Generală Nr. 8 din cartierul George Enescu, Școala cu Clasele I-VIII Nr. 9 „Ion Creangă” din cartierul Obcini, Colegiul Național „Spiru Haret”, Școala particulară „Filadelfia”, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” și Grădinița „Gulliver”. Anul școlar 2012-2013 va începe în municipiul reședință de județ cu 27 de clase pregătitoare conform noilor norme educaționale, cele mai multe, câte 4, fiind la școlile nr. 10 și 11 din cartierul Burdujeni și nr. 9 din cartierul Obcini. Conducerea administrației publice locale a fost în control prin toate unitățile școlare, pentru a vedea stadiul în care se află acestea în ce privește pregătirea noilor clase „0”. Concluzia a fost îmbucurătoare, „toate fiind dotate cu mobilierul necesar prin fonduri guvernamentale și doar în unele cazuri se mai așteaptă sosirea cadrelor didactice specializate ce urmează cursuri de instruire la IȘJ”, după cum precizase Ion Lungu. Edilul-șef a mai adăugat că, și în ceea ce privește lucrările de reparații și modernizări la școlile sucevene, acestea s-au derulat foarte bine, anul acesta Primăria alocând în această direcție peste un milion de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: