În scopul prevenirii și combaterii fenomenului infracțional în sectorul silvic

„Este imperios necesar să existe un plan comun de acțiune”

> La Suceava s-a desfășurat ieri un seminar pe tema combaterii infracționalității în domeniul silvic, la care au participat reprezentanți ai poliției și direcțiilor silvice din 6 județe
 

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Mediului și Pădurilor Mugur Cozmanciuc a declarat ieri, la Suceava, în cadrul unui seminar pe tema combaterii infracționalității în domeniul silvic, că „este imperios necesar să existe un plan comun de acțiune desfășurat în scopul prevenirii și combaterii fenomenului infracțional în sectorul silvic”. „Din acest motiv, trebuie să acordăm o atenție sporită prevenirii și combaterii tăierilor ilegale de arbori, prin derularea de acțiuni și controale în fondul forestier național și în afara acestuia, să verificăm legalitatea funcționării instalațiilor de debitat material lemnos și nu în ultimul rând verificarea respectării legislației referitoare la protecția mediului”, a subliniat Cozmanciuc, potrivit unei informări transmisă de Cabinetul secretarului de stat. Sursa citată mai precizează că seminarul a fost organizat de Inspectoratul Județean de Poliție Suceava în parteneriat cu Direcția Silvică Suceava. În cadrul evenimentului s-au stabilit moduri de acțiune/intervenție (prevenire/combatere/investigare) comune, în manieră de cooperare interinstituțională. La seminar au participat adjuncții inspectorilor-șefi pe linie de ordine publică și șefii birourilor de combatere a delictelor silvice din următoarele inspectorate județene de poliție: Suceava, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Neamț, Mureș, Harghita și Bacău, directorii direcțiilor silvice, șefii serviciilor de pază și protecție din județele enumerate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: