Ofițer de poliție acuzat că agresează verbal și cu… sticle

> Polițistul se afla sâmbătă dimineață, înainte să se crape de ziuă, într-un local din centrul Sucevei > El era în concediu de odihnă și, beat, și-ar fi găsit pricină cu un alt client, care l-a turnat șefilor sunând la 112 > Până la definitivarea cercetărilor, ofițerul a fost suspendat
 

Un sucevean, V. Adrian, alerta IPJ Suceava, în dimineața zilei de sâmbătă (ora 3.39), cum că „un lucrător de poliție din cadrul IPJ Suceava este sub influența băuturilor alcoolice și aruncă cu sticle asupra lui”. La așa veste, aflăm dintr-o informare a IPJ, la fața locului s-a deplasat o patrulă de intervenție din cadrul Poliției Municipiului Suceava, dar și ofițeri din cadrul Biroului Control Intern – IPJ Suceava. Ei l-au identificat mai întâi pe reclamant, de la care au aflat că, în timp ce se afla într-un local situat pe str. Ștefan cel Mare din Suceava, „a fost agresat verbal de polițist, iar ulterior polițistul a aruncat mai multe sticle asupra lui”! De asemenea, Adrian V. a făcut cunoscut că „își rezervă dreptul de a depune o plângere penală în termen de 60 de zile”. Am fost informați că ofițerul de poliție cu pricina – al cărui nume nu ni s-a făcut cunoscut – „își desfășoară activitatea în cadrul IPJ Suceava pe linia comunicare și relații cu publicul și se afla în concediu de odihnă”. În schimb, ni s-a specificat că, în cauză, ofițerii Biroului Control Intern din cadrul IPJ Suceava efectuează cercetări „sub aspectul comportamentului neadecvat în societate și atingerii aduse meseriei și profesiei de polițist”. „Având în vedere faptul că managementul instituției noastre nu tolerează astfel de abateri privind comportamentul polițiștilor în exercitarea îndatoririlor de serviciu, dar și în afara acestuia, șeful IPJ Suceava a dispus suspendarea din funcție a ofițerului până la definitivarea cercetărilor privind evenimentul în care a fost implicat. Încă de la începutul activității, șeful inspectoratului a transmis tuturor lucrătorilor că nu tolerează comportamente și atitudini care să aducă atingere imaginii și prestigiului instituției poliției” se precizează în încheierea comunicatului IPJ Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI