O asistentă medicală de la Spitalul Județean s-a îmbolnăvit de meningită

> Femeia s-a molipsit de la copilul ei
Numărul cazurilor diagnosticate cu meningită acută virală a ajuns în județ la 91, după ziua de luni, 25 iunie, când au sosit la spital alte 12 cazuri noi.
 

Spitalul Județean Suceava

Majoritatea acestor persoane sunt copiii cu vârste cuprinse între 2 și 17 ani, singurul adult printre aceștia fiind o femeie de 37 de ani din Suceava, asistent medical la Spitalul Județean Suceava, mama unui copil bolnav de meningită. De la începutul epidemiei, au fost afectați de această boală doar trei adulți, în afară de asistentă ceilalți doi fiind o educatoare de circa 40 de ani de la Grădinița „1,2,3” Burdujeni și un tânăr din Șerbăuți. Copiii internați luni în spital sunt din localitățile Merești-Vulturești, Liteni, Humoreni-Comănești, Zvoriștea, Adâncata, Măzănăești, cel mai mic fiind o fetiță de 2 ani din Ipotești. Din totalul cazurilor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Suceava ieri, la ora 8 dimineața, 47 sunt încă internate în spital, 44 fiind externate. Infecția cu meningită a fost provocată de enterovirusul coxsackie B2, au stabilit specialiștii de la Institutul Cantacuzino. Este un enterovirus care se localizează în intestinul gros și se transmite prin mâini murdare, de aceea este obligatoriu să fie respectată recomandarea medicilor ca spălatul mâinilor, mai ales în perioada caldă, să fie realizat cum trebuie, mai multe minute, cu apă și săpun. Reamintim că primul caz de meningită a fost diagnosticat la data de 31 mai, fiind vorba de un preșcolar de la Grădinița din Burdujeni menționată, focarul de acolo numărând 18 cazuri, toate externate între timp. Există și o complicație a bolii, la o fetiță de 14 ani internată la Terapie Intensivă cu encefalită. Meningita este o inflamație a membranei care înconjoară creierul, de aceea pentru a preîntâmpina apariția unor afecțiuni ale creierului, cum este encefalita, copiii cu meningită sunt monitorizați de medicii de neuropsihiatrie infantilă timp de 6 luni după externare.

Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI