Liberi, la mare

Și – pentru cei care a venit – a venit vacanța! Sau, ca să nu greșim, „minivacanța” de 1 Mai, 4 zile libere la rând alcătuite cu toată bunăvoința de guvern, cu precădere întru „susținerea turismului românesc”. Altfel spus, pentru ca omul în formă și în buzunar să disipeze oarece energii sau să se odihnească la mare ori pe unde poate ajunge el primprejur, mai ales lăsând niște bani întru „sprijinul turismului local”. Ar putea fi o strategie minunată aceasta, dacă funcționează, dacă iese cu împărtășit folos.
 

L.D. CLEMENT

Iar 1 Mai, că și așa și-a cam pierdut sensul cu care inițial s-a subliniat în calendar, să fie Ziua Turismului Local. Sau zilele…, săptămâna, de ce nu luna?, de ce nu vara? S-o ținem tot într-o hoinăreală, din ce în ce mai mare, împărțindu-ne rolurile: când noi turiști și voi gazde (de toate meseriile), când invers. Acum mă plimb, vizitez, mă însoresc, mă îmbăiez, bag la stomac și dorm bine; pe urmă, când îmi vine rândul, fac ghidaj, vorbesc limbi străine (oltenească, ardelenească ș.a.), fac mâncare și o servesc, spăl așternuturi și le întind pe paturi etc. Numai că ar exista riscul ca, treptat, să ajungem a ne fi suficienți nouă înșine, în sensul absurd al unor versuri de Ion Barbu, la care mă gândesc iar și le adaptez libertăților marine, silvatice, campestre ce ne-ar putea aștepta: Gol trup și hrană sieși, Rumân rupea din el! Țara veghea, veghea…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: