Concursul „Student pentru o zi”, prima etapă, la final

Elevii suceveni de clasa a XII-a au obținut aproape 70% din totalul premiilor și mențiunilor

Elevi din liceele județului au obținut aproape 70% din premiile și mențiunile oferite la Concursul „Student pentru o zi”, desfășurat săptămâna trecută la Universitatea ”Ștefan cel mare” Suceava, pentru elevii de clasa a XII-a.
 

Au fost acordate, în total, 135 de premii I, II, III și mențiuni la cele 13 discipline de concurs, dintre care 92 au intrat în palmaresul unor elevi din tot județul Suceava. Din rândul sucevenilor, premiile I au fost câștigate de elevii Andreea Pavel, de la CN „Ștefan cel Mare” Suceava, la economie, Maria Chifan și Vasilica Horodnic, ambele de la CN „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți, la geografie, Andreea Teleagă, „Eudoxiu Hurmuzachi”, la socio-umane, Laura Pupăză de la CN „Nicu Gane” din Fălticeni, la română, Adrian Lungoci de la Colegiul Tehnic Rădăuți și Raluca Lungu de la CN „Ștefan cel Mare”, la engleză, Luana Marian, de la „Nicu Gane” Fălticeni, la franceză, Adina Ailoaiei, CN „Petru Rareș”, la germană, și Ioana Camelia Rotaru, de la același colegiu, la spaniolă. Au cucerit locul I la disciplinele de profil real Robert Maftei, Colegiul de Informatică Suceava, la informatică, Andana Pintilie, „Petru Rareș”, la biologie vegetală, Laurențiu Pavel, „Ștefan cel Mare”, la fizică. Elevii cu cele mai mari punctaje au șansa obținerii unui loc fără taxă la Universitatea Suceava, în urma competiției fiind acordate 42 certificate de agrementare care oferă deținătorilor posibilitatea de a fi studenți ai Universității “Ștefan cel Mare”. Aproximativ 400 de elevi de clasa a XII-a din județul nostru și din județele Botoșani, Neamț și Iași au participat la prima etapă a Concursului „Student pentru o zi”, ediția a V-a. Cei mai mulți s-au înscris la geografie – 65, urmând, în ordinea numărului de candidați înscriși, disciplinele engleză – 47, economie – 45, istorie – 41 și română – 40. În afară de participarea la probele propriu-zise de concurs, toți elevii au trăit experiența vieții de student, fie și numai pentru 3 zile; au vizitat campusul universității, au participat la prelegeri ale unor profesori universitari și au mâncat la restaurantul instituției academice sucevene. Azi vor fi anunțate echipele finaliste la clasa a XI-a Concursul are și o secțiune pentru elevii de-a XI-a, astăzi fiind anunțate echipele finaliste la concursul pe echipe, conform calendarului de concurs. Data de 4 mai 2012 este termenul limită pentru trimiterea contribuțiilor finale la concursurile pe echipe, pe 12 mai fiind programat concursul tematic pe echipe la disciplinele informatică, electronică-automatizări, geografie, istorie, științe socio-umane. Urmează pe 13 mai concursul tematic pe echipe la disciplinele română, engleză, franceză, germană. Și elevii de-a XI vor participa la prezentarea campusului, vor vizita facultățile universității, vor asista la diferite prelegeri.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: