„Student pentru o zi” la USV

Peste 400 de elevi din peste 70 de colegii și grupuri școlare din Regiunea Nord-Est au fost selectați pentru a participa la competiția „Student pentru o zi”, care a început ieri la Universitatea Suceava, ei fiind așteptați în campusul USV în următoarele 3 zile „pentru a trăi o experiență academică universitară, într-un context competitiv”, a informat prorectorul cu activitatea științifică, prof. univ. dr. Mihai Dimian, coordonatorul concursului.
 

„Elevii participanți și profesorii însoțitori vor fi invitați să viziteze campusul universitar, să afle despre oferta educațională a USV, să asiste la o prelegere a unui cadru universitar, să servească masa de prânz la restaurantul USV și să participe la diverse activități recreative alături de studenții și profesorii USV”, a mai spus prorectorul Dimian. Pentru elevii de clasa a XII-a, concursul a început ieri la disciplinele economie, istorie, geografie, științe socio-umane, astăzi urmând disciplinele română, engleză, franceză, germană, spaniolă; pe 15 aprilie sunt programate informatica, electronica-automatizări, fizica, biologia vegetală. Reamintim că în aceste zile se desfășoară a V-a ediție a competiției „Student pentru o zi”, care se adresează liceenilor din județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bistrița-Năsăud și Harghita, manifestarea fiind inclusă de Ministerul Educației în programul „Școala altfel”, care are loc în această săptămână. Elevii cu cele mai bune rezultate vor fi premiați, valoarea totală a premiilor însumând peste 25 000 lei, iar celor mai buni le vor fi oferite 42 de certificate de agrementare, ce permit admiterea pe locurile fără taxă la specializarea dorită, în fruntea listei de admitere, la unul dintre programele Universității „Ștefan cel Mare”. „Pentru elevii care nu obțin certificate de agrementare în cadrul concursului pe domenii, dar au rezultate notabile și argumentează convingător opțiunea de a fi student al universității sucevene, concursul de eseuri le oferă o nouă șansă pentru câștigarea unui loc fără taxă și a unei burse de studii la USV”, a adăugat prof. Mihai Dimian. Concursul are și o secțiune pentru elevii de clasa a XI-a, pentru ei 6 aprilie fiind data limită de înscriere a echipelor. Pe 12 mai e programat concursul tematic pe echipe la disciplinele informatică, electronică-automatizări, geografie, istorie, științe socio-umane, iar pe 13 mai, concursul tematic pe echipe la disciplinele română, engleză, franceză, germană.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: