Procesiunea din duminica Floriilor

Duminică, 1 aprilie, credincioșii romano-catolici din Parohia Romano-Catolică „Sfântul Ioan Nepomuk” din Suceava au sărbătorit, ca și credincioșii romano-catolici din întreaga lume, Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile.
 

Liturghia a început în fața bisericii, unde preotul paroh Iosif Păuleț a sfințit ramurile credincioșilor și a citit Evanghelia. A urmat procesiunea în jurul bisericii, pe aleile parcului central. Credincioșii, în frunte cu preoții, ministranții și un grup de copii, toți cu ramuri sau flori în mână, au străbătut aleile parcului cântând cântece de slavă pentru Isus Cristos. Slujba a continuat apoi în biserica ce s-a dovedit neîncăpătoare pentru sutele de credincioși prezenți la liturghie. În cadrul predicii, preotul paroh s-a referit la semnificația acestei zile, la triumful lui Cristos aclamat ca Mesia de locuitorii din Ierusalim, care a fost întâmpinat de mulțime cu ramuri de palmier și de măslin, în amintirea căruia are loc procesiunea și vestirea Pătimirii Mântuitorului. Cu această sărbătoare începe Săptămâna Sfântă, în care credincioșii participă la liturghii și se roagă, aceasta fiind ultima săptămână din Postul Paștelui. În acest an, credincioșii romano-catolici sărbătoresc Paștele cu o săptămână înaintea credincioșilor ortodocși. (CĂTĂLINA OLARU, foto EDI LUCACI)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: