În doar o săptămână

Numărul bolnavilor de rujeolă s-a dublat, iar rubeola a avansat cu încă 100 de cazuri noi

Numărul cazurilor de rujeolă din focarul de la Vama s-a dublat în săptămâna precedentă, ajungând la 34 de persoane cu vârste de la 6 luni la 30 de ani, 21 dintre bolnavi nefiind imunizați împotriva bolii, a informat Direcția de Sănătate Publică Suceava.
 

dr. Catalina Zorescu

Reprezentanții DSP au precizat că primul caz de rujeolă a fost înregistrat pe 17 februarie, din totalul de 34 de pacienți 28 fiind internați în spital. „Putem considera ca focar grădinița din localitatea Vama, unde au apărut și primele cazuri, restul îmbolnăvirilor fiind sporadice și înregistrate la persoane care nu frecventează colectivități școlare, fiind de vârstă antepreșcolară sau adulți. Din totalul de cazuri înregistrate, 15 au fost confirmate cu laboratorul, iar alte 15 probe se afla în lucru”, a informat dr. Cătălina Zorescu, directoare adjunctă la DSP Suceava. Mai bine de jumătate din bolnavii cu rubeolă sunt de sex masculin Rubeola evoluează și ea în 35 de colectivități școlare din județ, până ieri fiind înregistrate 285 de cazuri – pacienți cu vârste între 1-27 de ani, 173 fiind persoane de sex masculin. Din totalul cazurilor, 246 de persoane nu erau imunizate împotriva bolii, dat fiind faptul că vaccinarea antirubeolică a început abia prin 2005. Primul caz a fost înregistrat în 17 ianuarie 2012, urmând o creștere progresivă a numărului de îmbolnăviri, de la 4 cazuri în luna ianuarie, la 43 în februarie, celelalte acumulându-se în martie. Cele mai multe cazuri au fost semnalate la Fălticeni, urmând Suceava cu 56 de cazuri, alte 15 fiind la Câmpulung. De la Vatra Dornei s-au raportat 9 cazuri, iar de la Gura Humorului, două cazuri.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: