Constituirea Zonei Metropolitane

Un prim pas pentru configurarea capitalei unei regiuni

Prezent la cea de-a doua ședință a consilierilor Zonei Metropolitane, care a avut loc pe parcursul zilei de vineri, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a afirmat că acest tip de asociere este primul pas pe care locuitorii acestui județ l-au făcut pentru ca Suceava să devină în viitor capitala unei regiuni.
 

Șeful executivului județean a ținut să-i felicite pe toți cei care au avut curajul să adere la Zona Metropolitană, dar și-a exprimat în același timp și dezamăgirea că localitatea Șcheia nu a înțeles importanța participării sale la această asociere. “Uitându-mă la această asociație, Zona Metropolitană, mă gândesc că la anul, pe vremea asta, vom discuta despre o regiune nouă. Următorul pas este să lucrăm pragmatic și organizat pentru a putea vedea întregul. Nu uitați că Europa este o comunitate a regiunilor și tot mai mult ni se cere să ne unim și să stabilim strategii comune, nu fărâmițate și ineficiente. Îmi exprim regretul că cei de la Șcheia nu sunt aici, dar vă asigur că vor veni și ei”, a declarat Gheorghe Flutur. Președintele Consiliului Județean Suceava a mai ținut să-i asigure pe toți cei prezenți de întregul sprijin al administrației județene în toate proiectele pe care Zona le va derula, pentru că nu este decât de câștigat de ambele părți și mai ales pentru locuitorii din comunele care au aderat, pentru producătorii agricoli, care trebuie să se bucure de un statut favorizat. “Toți primarii din localitățile care fac parte din Zona Metropolitană trebuie să intre într-un parteneriat și să-i solicite edilului municipiului Suceava să ofere spații de desfacere amenajate pentru producătorii agricoli autohtoni cum se întâmplă în alte județe ale țării fără a face discriminări. De ce să vină ăla din Buzău sau din altă parte și să nu fie prezent țăranul din Zona Metropolitană primul și să aibă în piața centrală o poziție privilegiată pentru a-și vinde produsele?”, s-a întrebat Gheorghe Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: