Pentru că a încercat să fure banii pensionarilor

Polonic, băgat pentru 2 ani la răcoare

Anchetat în trecut pentru mai multe furturi și pentru faptul că, în 2008, a incendiat, contra cost, vila și pensiunea omului de afaceri sucevean Gheorghe Berbece, Petrică Mândrilă, de 29 de ani, din Broșteni, zis Polonic, care, în noaptea de 4/5 noiembrie 2011, a spart sediul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Suceava, a pierdut recursul introdus la Curtea de Apel Suceava, rămânând cu condamnarea dictată de Judecătoria Suceava: 2 ani cu executare, pentru tentativă la infracțiunea de furt calificat.
 

Petrică Mândrilă a spart sediul CARP alături de Ionuț Ursu, în vârstă de 19 ani, din comuna Ipotești. Conform anchetei poliției, Mândrilă a forțat un geam lateral al sediului situat pe strada Alexandru Ienceanu din Suceava, pătrunzând în interior, în timp ce complicele său îl aștepta afară, într-o mașină. Ursu a primit din partea magistraților judecătoriei un an cu suspendare (termen de încercare – 3 ani) și nu a mai recurat sentința. În timpul procesului, Polonic a spus instanței că nu și-a dat seama ce face atunci când a spart sediul CARP, fiind beat. Beat, nebeat, a pătruns în sediul CARP Suceava, iar complicele a dat să plece, demarând, dar nu prea a mai fost pe unde… Polițiștii deja sosiți la fața locului au spart un geam lateral al mașinii, scoțându-l din aceasta și imobilizându-l. Mândrilă – hoț vai de steaua lui! – a fost prins chiar în interiorul clădirii, înainte de a apuca să deschidă seifurile casieriei sau să sustragă valori din interior. A fluturat un cuțit cu lama de 12 cm prin fața unui reprezentant al forțelor de ordine, dar a fost repede culcat la pământ. Incendiator la comandă Petrică Mândrilă – rezultă din rechizitoriul procurorilor din 2008 – a recunoscut că a incendiat casa și apoi pensiunea omului de afaceri sucevean Gheorghe Berbece. Faptele s-au petrecut în două nopți consecutive, vila omului de afaceri fiind parțial distrusă de incendiu, în timp ce pensiunea a ars aproape în totalitate, pagubele totale fiind de aproximativ 700.000 de euro. Polonic a povestit cum a fost plătit de Ioan Popovici, zis Coață, patronul pensiunii concurente, „Casa de Piatră”, să dea foc. Coață ar fi fost cel care a pregătit canistrele cu benzină și l-a dus cu mașina pe incendiator la locuință și la pensiune, după care l-a preluat, pentru a dispărea imediat din zonă. Popovici i-ar fi dat lui Polonic suma de 24.900 de lei, conform înțelegerii dintre cei doi incendiatorul urmând să primească un apartament, ceea ce nu s-a mai întâmplat. În noaptea în care a fost incendiată vila, în interior se aflau membrii familiei Berbece, în timp ce în pensiune se aflau în jur de 10 clienți. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Coață a negat vehement orice implicare în această poveste și a fost pus în libertate în 2009, după 13 luni de arest preventiv. Fratele lui Polonic Petrică Mândrilă, incendiatorul pensiunii „La Dolce Vita”, este frate cu Aurel Mândrilă, individul care, în august 2011, a înjunghiat 3 femei din Timișoara. De asemenea, același individ este suspect principal și în cazul uciderii unei prostituate din Timișoara. Individul a declarat în fața anchetatorilor că a comis faptele din misoginism. Aurel Mândrilă, în vârstă de 33 de ani, recidivist, a fost condamnat pentru un viol comis la Vatra Dornei, dar și pentru o tentativă de omor, precum și o tentativă de viol asupra unei tinere cu probleme psihice, la Broșteni. El a fost liberat din Penitenciarul Botoșani în 28 decembrie 2010.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI