Prefectul cere îndepărtarea țurțurilor periculoși de la streșini și a gheții de pe trotuare

Având în vedere pericolul pe care îl reprezintă țurțurii de gheață de pe acoperișurile clădirilor publice, unităților comerciale și blocurilor de locuințe, prefectul județului Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a solicitat primarilor să dispună măsuri urgente pentru identificarea zonelor de expunere, evaluarea factorilor de risc, precum și de îndepărtare a acestora.
 

Reprezentantul Guvernului în teritoriu atrage atenția că, potrivit prevederilor Ordonanței Guvernului nr. 21/2002 privind gospodărirea localităților urbane și rurale, instituțiile publice, agenții economici și celelalte persoane juridice au obligația să efectueze curățenia și să mențină starea de viabilitate a trotuarelor, a părții carosabile a străzii sau a drumului, dar și a locurilor de parcare pe care le utilizează. Nici persoanele fizice nu sunt lăsate deoparte, acestea având – în scopul prevenirii accidentelor – obligația de îndepărta zăpada și gheața, atât de pe acoperișurile și terasele locuințelor, cât și de pe trotuarele din dreptul imobilelor în care locuiesc sau pe care le folosesc în alte scopuri. „Fac un apel către populația județului, către agenții economici și instituțiile publice să coopereze și să depună toate eforturile pentru îndepărtarea țurțurilor de gheață de pe streșini, uluce, jgheaburi etc., precum și pentru deszăpezirea căilor de acces spre clădiri și a trotuarelor, astfel încât traficul pietonal să se desfășoare în deplină siguranță”, a transmis prefectul Sorin Arcadie Popescu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: