Municipalitatea suceveană nu va reînnoi contractele de închiriere ale rău-platnicilor

> Cei care vor dovedi că sunt cu plata la zi, vor avea posibilitatea prelungirii contractelor pentru o perioadă de 5 ani, și nu pe un an, ca până acum > Contractele de închiriere se referă la spațiile și terenurile din piețele agroalimentare și din Complexul Comercial Bazar, precum și la terenuri cu destinație agricolă sau de curte, terenuri ocupate de garaje, chioșcuri, magazii de lemne, țarcuri, mese, boxe etc.
 

Contractele de închiriere pentru terenurile și spațiile cu altă destinație decât cea de locuință, proprietate a municipiului Suceava, vor fi prelungite cu 5 ani, adică până în anul 2016. Așa prevede o hotărâre aprobată de consilierii locali suceveni, act normativ care mai stipulează că noile contracte vor fi încheiate la cererea chiriașilor titulari, doar dacă aceștia din urmă nu au, la data prelungirii, debite restante către bugetul local. „În cazul în care chiriașii prezintă debite restante izvorâte din derularea contractelor de închiriere, acestea din urmă vor putea fi reînnoite doar după achitarea datoriilor restante”, se arată în noul act normativ al legislativului local. Contractele de închiriere se referă la spațiile și terenurile din piețele agroalimentare și Complexul Comercial Bazar, precum și la terenuri cu destinație agricolă sau de curte, terenuri ocupate de garaje, chioșcuri, magazii de lemne, țarcuri, mese, boxe, paleți, vitrine frigorifice etc. Până acum, contractele în cauză se înnoiau anual, inițiatorul proiectului de hotărâre, primarul Ion Lungu, precizând că noul act normativ vine în sprijinul micilor oameni de afaceri care fac cu greu față crizei. „Prelungim aceste contracte pe 5 ani, în așa fel încât să venim în sprijinul micilor oameni de afaceri, a celor care au, spre exemplu, un chioșc în Bazar sau alte spații închiriate de la Primărie, să poată avea și ei o bază, să-și facă un plan de afaceri pe mai mulți ani. Cei care vor dovedi că sunt cu plata la zi, vor avea această posibilitate. Cred că este o măsură binevenită pentru cei care au activități comerciale, în primul rând, pentru că, în această perioadă, este forte greu din punct de vedere economic”, a declarat șeful executivului local, Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: