Direcția autostrăzilor românești

Interes pentru coridorul IV paneuropean, dar și pentru un coridor N-S

Ministrul transporturilor, Anca Boagiu, a declarat vineri la Suceava că, în ceea ce privește construcția de auto-străzi, în această perioadă, ca urmare a finanțării existente, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) se concentrează pe coridorul IV pan-european, dar este preocupat și de un culoar nord-sud. „Avem în pregătire un coridor de la nord la sud. Am discutat despre el. Ținta cea mai importantă este de a identifica și finanțarea”, a spus Boagiu, adăugând că autostrăzile sunt scumpe.
 

Ea a precizat că în bugetul din 2012 dorește ca resursele financiare să fie alocate pentru cofinanțarea proiectelor în derulare cu fonduri europene și cele cu credite de la Banca Europeană de Investiții (BEI). „Noi am cerut, ca și anul acesta, ca majoritatea resurselor financiare să fie concentrate pe cofinanțarea proiectelor de la Uniunea Europeană și pe cele finanțate din credite de la Banca Europeană de Investiții”, a spus Boagiu. Anca Boagiu a arătat că sunt, în prezent, în execuție, în România, circa 2.500 km de drumuri naționale, iar valoarea totală estimativă este de două miliarde de euro, credite de la BEI, din care 50% reprezintă credit, iar restul e contribuție de la bugetul de stat. Ea a arătat că, în Moldova, nu există culoare de autostradă, dar că prin deblocarea creditului de la BEI se fac modernizări de drumuri și în această zonă a României. Totodată, Anca Boagiu, a spus că nu s-a propus creșterea costului rovinietei, menționând că aceasta reprezintă o sursă importantă de venituri pentru CNADNR.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: