Diriguitorii primăriilor sucevene, reticenți la pregătirea pentru situații de urgență

Primarii, viceprimarii și secretarii unităților teritorial-administrative din județul Suceava nu prea sunt interesați să fie pregătiți să facă față situațiilor de urgență.
 

Așa reiese dintr-un material al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Bucovina”, potrivit căruia la cursurile de pregătire în domeniu, organizate la Centrul zonal de pregătire de la Bacău pentru personalul cu funcții de conducere din administrația publică locală din Suceava au participat doar 29 de persoane din 71 programate, adică doar circa 41%. Printre scuzele invocate de către neparticipanți se numără lipsa fondurilor necesare pentru cheltuielile de transport, cazare și masă; problemele de sănătate, susținute de certificate de concedii medicale; obligațiile de serviciu care au impus prezența strict obligatorie în localitate, precum și lipsa unei persoane de înlocuire, pe durata cursului, a personalului cu funcții de conducere. „În unele cazuri se constată încă neconștientizarea de către personalul cu funcții de conducere din administrația publică locală a necesității și oportunității desfășurării activităților de pregătire derulate în domeniul situațiilor de urgență sau se observă o anumită reticență manifestată în ceea ce privește desfășurarea acestor activități, motivându-se timpul limitat sau angrenarea și în alte domenii pe linie de serviciu”, declară colonelul Ion Burlui, inspector-șef la ISU „Bucovina, menționând că personalul care nu s-a prezentat la cursuri va fi replanificat în seriile stabilite pentru anul următor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: