25 octombrie – Ziua Armatei, încă o lecție de istorie

Ziua Armatei Române va fi marcată de filiala suceveană a Asociației naționale a cadrelor militare în rezervă și în retragere „Alexandru I. Cuza” cu un simpozion cu tema „25 octombrie – Ziua Armatei Române”, organizat sâmbătă, 22 octombrie, la Consiliul Militar Județean Suceava.
 

În cadrul manifestării, se vor prezenta materiale ce străbat cei 57 de ani care au trecut de la eliberarea părții de N-E a României, materiale despre simbolistica zilei de 25 octombrie și în memoria unor figuri de militari remarcabili. Vor fi prezentate, de asemenea, teme despre viitorul armatei române, influențat de noul concept strategic NATO elaborat la Summitul de la Lisabona din noiembrie 2010 și de Declarația comună româno – americană privind securitatea națională a României în legătură cu amplasarea pe teritoriul Țării a Sistemului Antirachetă. Aceste teme vor fi susținute de C.Amiral (r) Ioan Ivanașciuc, Gl. Bg.(r) Zaharie Cojocaru, cdr. (r) Dumitru Sahlean. Vor participa la simpozionul comemorativ al Zilei Armatei, din 25 octombrie, generali, ofițeri, maiștrii militari, subofițeri, în rezervă și în retragere, veterani de război din structurile MApN, MAI și SRI și funcționari publici.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI