Recensământul din octombrie, sub zodia fenomenului de îmbătrânire a populației

Recensământul populației și locuințelor, care va avea loc în perioada 20 – 31 octombrie 2011 urmărește evoluția în timp a familiilor și gospodăriilor, componente de bază ale conviețuirii umane, anunță, printr-un comunicat, Monica Tătaru, purtător de cuvânt al Prefecturii Suceava.
 

Conform sursei citate, în acest fel vor putea fi descrise tendințele principale privind fenomenul de îmbătrânire a populației și progresul numărului de gospodării cu persoane singure sau al celor de familii monoparentale. De asemene, urmărite sunt evaluarea numărului și structurii generațiilor care conviețuiesc în cadrul familiei; structura familiilor după numărul de copii și cel al copiilor întreținuți; componența familiilor în funcție de relațiile de rudenie sau părintești; statutul femeilor în cadrul familiei, precum și fenomenul migrării, în special al celei temporare, la muncă în străinătate. Recenzați vor fi cetățenii români cu domiciliul în România, indiferent dacă la momentul recensământului se află în țară sau în străinătate, cât și persoanele de cetățenie străină sau fără cetățenie, respectiv refugiații, solicitanții de azil, solicitanții de cetățenie română, străinii sosiți pentru afaceri sau în interes personal. La recensământ se vor înregistra toate clădirile de locuit, clădirile cu altă destinație în care se află locuințe, internatele școlare, căminele pentru studenți, dormitoarele pentru muncitori, căminele de nefamiliști, casele de copii, căminele pentru bătrâni, hotelurile, spitalele, sanatoriile, cabanele turistice, dar și locuințele din cadrul acestora. Înregistrarea informațiilor referitoare la persoane și locuințe se va face pe baza declarațiilor persoanelor majore, de regulă la domiciliul/reședința acestora, pe baza declarației pe propria răspundere a persoanelor recenzate sau de către un membru al gospodăriei cu capacitate deplină de exercițiu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: