Cu ocazia sfințirii Catedralei din Gura Humorului

Patriarhul vine pentru a doua oară în Bucovina

Târnosirea catedralei din centrul orașului Gura Humorului, a cărei construcție a fost finalizată după două decenii de eforturi, prilejuiește vizita în eparhia Sucevei și Rădăuților a PF Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Prea Fericitul patriarh va fi primit oficial vineri seara, pe Aeroportul de la Salcea, de o delegație avându-i în frunte pe ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și pe ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. Sâmbătă, PF Daniel se va afla în vizită la mănăstirile Humor și Voroneț, duminică oficiind, în fruntea unui impresionant sobor de ierarhi și preoți, slujba de sfințire a noii biserici, precum și Sfânta Liturghie.
 

Putna

La sfârșitul serviciului religios, patriarhului i se va înmâna de către primarul orașului însemnele acordării titlului de cetățean de onoare al orașului Gura Humorului. La rândul său, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române va acorda ordine și diplome celor care au sprijinit în mod deosebit lucrările de construcție a frumoasei catedrale care domină centrul orașului. Ziua de luni este consacrată vizitării altor două dintre perlele ecleziastice ale Bucovinei – mănăstirile Sucevița și Moldovița. Seara, delegația Patriarhiei va decola de pe aeroport către București. Aceasta este a doua vizită a conducătorului Bisericii Ortodoxe Române în Bucovina.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: