De la păstrăvăria șefului DSVSA Suceava

Păstrăv fântânel pentru Bistrița Aurie

La festivalul de la Ciocănești, turiștii au putut asista la lansarea de puiet de păstrăv în apele Bistriței Aurii, puiet pus la dispoziție, gratuit, de șeful DSVSA Suceava, dr. Petrea Dulgheru, prin păstrăvăria „Păstrăvul auriu”.
 

Duminică, dr. Petrea Dulgheru, împreună cu membrii Clubului Eco-Dorna, au populat cu păstrăv Bistrița Aurie la izvoare. Dacă o parte din traseu – de la Ciocănești până la confluența pâraielor Bistricioara cu Putreda unde se formează Bistrița Aurie –, a fost parcurs cu mașina, de la Putreda până la cascadele de pe Bistricioara, peste 3 km, păstrăvul a fost transportat în găleți, cu popasuri dese pentru oxigenarea apei. Alături de membrii clubului Eco-Dorna, la transportul găleților cu păstrăv au participat și câțiva șefi ai instituțiilor județene. „Este un moment unic pentru Bistricioara, pentru că a venit un grup de prieteni ai săi pentru a-i oferi păstrăv fântânel. Sper să mai facă și alții gestul acesta, chiar dacă noi îl vom mai repeta. Am adus păstrăv, reproducător, care va urca spre izvoare aproximativ 14 km. Suntem o echipă de inimoși, care am venit pe banii noștri, cu mașinile noastre, pentru că vrem să ocrotim apele Bistriței. Păstrăvul este adus din păstrăvăria «Păstrăvul auriu», este păstrăv fântânel. Aici nu se poate popula cu păstrăv curcubeu, care este un păstrăv sălbatic, care atacă totul. Păstrăvul fântânel, în compania păstrăvului curcubeu, pierde. De aceea, pe râul Bistrița putem da numai păstrăv fântânel sau indigen, care peste două luni va depune icrele, iar în următorii ani putem avea păstrăv spre izvoarele Bistriței”, ne-a spus dr. Petrea Dulgheru.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: